• Посилання скопійовано

Уряд зробив крок до створення національного механізму біржової торгівлі на ринках капіталу – NEXT-UA

Метою робочої групи є створення в Україні національного механізму біржової торгівлі на ринках капіталу та організованих товарних ринках

Уряд зробив крок до створення національного механізму біржової торгівлі на ринках капіталу – NEXT-UA

1 вересня на засіданні Уряду прийнято постанову про утворення робочої групи на виконання Меморандуму про взаєморозуміння між Урядом України, ЄБРР, Американською торговельною палатою в Україні та Агентством США з міжнародного розвитку, а також затвердження її посадового складу та положення про неї.

Метою робочої групи є створення в Україні національного механізму біржової торгівлі на ринках капіталу та організованих товарних ринках – NEXT-UA, як інтегрованої універсальної інфраструктури, що включатиме торговельний, кліринговий та розрахунковий функціонал. Йдеться про торгівлю різними активами, включно з цінними паперами (як державними, так і корпоративними) та товарними деривативами (продукцією енергетичного та аграрного ринку).

«Серед фінансових інструментів у 2020 році найбільшим попитом на українському фондовому ринку користувалися державні облігації України. Обсяг торгів ними становив 329,8 млрд грн, це 98,3% обсягу торгів організованого ринку цінних паперів. В той час як обсяг торгів акціями складав лише 0,6 млрд грн, а корпоративними облігаціями – 0,9 млрд грн. Створення національного механізму біржової торгівлі NEXT-UA стане головним завданням робочої групи, що сприятиме зміцненню інфраструктури ринків капіталу та організованих товарних ринків», – прокоментував перший заступник Міністра економіки України Володимир Гринюк.

Співголовами Робочої групи визначено Першого віце-прем’єр-міністра України – Міністра економіки України, заступника Голови Європейського банку реконструкції та розвитку в Україні та заступника директора Агентства США з міжнародного розвитку, які затверджуватимуть персональний склад робочої групи.

Крім того функціонування робочої групи прискорить реалізацію положень Меморандуму, яким серед іншого передбачено розвиток ринків внаслідок впровадження NEXT-UA, визначено напрями вирішення ключових питань для створення сприятливого середовища розвитку ринків, належних регуляторів (НБУ та НКЦПФР), які підтримуватимуть створення оптимальної майбутньої моделі ринкової інфраструктури в Україні тощо.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Міністерство економіки України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»