• Посилання скопійовано

Нацбанк посилив вимоги до електронних документів

Оприлюднено нові правила надсилання електронних документів до НБУ

Нацбанк посилив вимоги до електронних документів

Національний банк України посилив вимоги до електронних документів, які надсилаються на електронну поштову скриньку nbu@bank.gov.ua.

Відтепер фінансові установи, інші підприємства, установи, організації повинні надсилати до Національного банку України лише оригінали електронних документів, підписані кваліфікованим електронним підписом, або скановані електронні копії документів, засвідчені кваліфікованим електронним підписом (або електронною печаткою).

Такі зміни покликані захистити інтереси підприємств, установ та організацій, які звертаються до Національного банку України. Крім того, нові правила надсилання документів відповідають вимогам чинного законодавства України.

Водночас звернення громадян та запити на інформацію, які надсилаються на електронну поштову скриньку, опрацьовуватимуться з урахуванням вимог Законів України «Про звернення громадян», «Про доступ до публічної інформації» та розпорядчих актів Національного банку України. Для звернень громадян та запитів на інформацію кваліфікований електронний підпис не є обов’язковим.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»