• Посилання скопійовано

За яких умов можуть арештувати кошти на рахунку?

Арешт коштів на рахунку платника податків здійснюється тільки за рішенням суду

За яких умов можуть арештувати кошти на рахунку?

ДПС в Івано-Франківській області інформує, що відповідно до норм п. 94.4 ст. 94.4 Податкового кодексу України, контролюючий орган може накласти арешт на будь-яке майно платника податків, крім майна, на яке не може бути звернено стягнення відповідно до закону, та коштів на рахунку платника податків.

У відомстві звертають увагу, що зробити це є можливим із певними застереженнями. Так, п.п. 94.6.2 п. 94.6 ст. 94 ПКУ встановлено, що арешт коштів на рахунку платника податків здійснюється виключно на підставі рішення суду, шляхом звернення контролюючого органу до суду.

Нагадаємо, що звільнення коштів з-під арешту банк або інша фінансова установа може здійснити також тільки за рішенням суду.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: ДПС у Івано-Франківській області

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»