• Посилання скопійовано

Е-гривня у розробці: Мінцифри анонсувало новий проєкт

Мінцифра з партнерами запускають пілотний проєкт, який допоможе в розробці е-гривні

Е-гривня у розробці: Мінцифри анонсувало новий проєкт
"Запускаємо один із пілотних проєктів електронних грошей, який дасть змогу вивчити потенціал використання технологічних рішень, зокрема блокчейн-технології, при розробленні е-гривні"повідомляє прес-служба Мінцифри в себе на сайті. 
Для українців електронна гривня може суттєво здешевити грошові перекази та посилити безпеку особистих фінансів.
У межах цього пілоту частина співробітників державного підприємства"Дія" отримають електронні гроші з можливістю програмування.
Пілотний проєкт реалізується ТАСКОМБАНКОМ, фінтех-компанією Bitt та Stellar Development Foundation за підтримки Міністерства цифрової трансформації.
«Цей проєкт дозволить Мінцифрі та Нацбанку проаналізувати ефективність технологічних рішень, які можуть бути використані під час розробки е-гривні. Пілот стане важливим драйвером платіжних інновацій у банківському секторі України», — зазначив заступник Міністра цифрової трансформації з питань розвитку IT Олександр Борняков
Голова правління ТАСКОМБАНКУ Володимир Дубей наголосив, що такі технологічні рішення дозволять об'єднати банківську систему з блокчейн-інфраструктурою та створити екосистему, яка міститиме повний спектр банківських продуктів і операцій з електронними грошима на блокчейні Stellar.
«Ми раді, що ТАСКОМБАНК і Bitt вибрали блокчейн Stellar для реалізації цього інноваційного пілотного проєкту. Сподіваємося, що наші спільні напрацювання сприятимуть розвитку інноваційних продуктів», — зазначила виконавча директорка Stellar Development Foundation Денель Діксон.

Пілот перебуває на етапі підготовки. З його результатами можна буде ознайомитися у 2022 році.

 ***
Читайте також: Е-гривня має бути реалізована на базі технології блокчейн

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Мінцифри

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»