• Посилання скопійовано

НБУ планує змінити Положення про касові операції

Національний банк розробив проєкт Постанови щодо приведення Положення про касові операції у відповідність до вимог нового Закону "Про платіжні послуги"

НБУ планує змінити Положення про касові операції

Національний банк працює над приведенням власних нормативно-правових актів у відповідність до вимог нового Закону України "Про платіжні послуги”, основні положення якого вводяться в дію з 01 серпня 2022 року.

Так, з 11 лютого розпочинається громадське обговорення проєкту постанови Правління Національного банку "Про затвердження Змін до Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні" (далі – проєкт змін). Проєкт змін актуалізує низку норм, що регламентують надання небанківськими надавачами платіжних послуг: 

  • суб’єктам господарювання та фізичним особам послуг з переказу коштів;
  • послуг із зарахування та зняття готівкових коштів на платіжні рахунки/з платіжних рахунків користувачів.

 Крім того, він містить такі нові терміни: “операційний час”, "небанківський надавач платіжних послуг", "платіжний рахунок", "платіжна інструкція". Прийняття проєкту змін сприятиме розширенню прав суб’єктів господарювання, зокрема небанківських надавачів платіжних послуг, створенню сприятливих передумов для їх функціонування, а також розвитку конкуренції на ринку фінансових послуг. Ознайомитися з матеріалами для обговорення можна за посиланням: 

 Зауваження та пропозиції до проєкту змін приймаються до 14 березня 2022 року на електронну адресу nbu@bank.gov.ua або на поштову адресу Національного банку: вул. Інститутська, 9, м. Київ, 01601.

***

Читайте також:

***

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»