• Посилання скопійовано

Комітет Гетманцева рекомендує НБУ дозволити вивіз валюти понад 10 тис. євро без підтвердних документів

Комітет з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендує НБУ дозволити фізособам-резидентам здійснювати валютні операції з транскордонного переміщення валютних цінностей без урахування вимоги щодо подання підтвердних документів

Комітет Гетманцева рекомендує НБУ дозволити вивіз валюти понад 10 тис. євро без підтвердних документів

З 13 березня вивозити валюту понад 10 тис. євро можна тільки за підтвердними документами. НБУ повернув вимогу, яка стосується надання громадянами підтвердних документів банків під час переміщення валютних цінностей за межі України, якщо їх обсяг перевищує 10 тис. євро в еквіваленті. Про це ми повідомляли тут.

14 березня відбулося засідання Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики. Як повідомив Д. Гетманцев, на ньому вирішено рекомендувати НБУ дозволити фізичним особам-резидентам здійснювати валютні операції з транскордонного переміщення валютних цінностей без урахування вимоги щодо подання підтвердних документів.

"Ми переконані, що під час воєнного стану передусім вкрай потрібним є забезпечення можливості громадянам, які змушені тимчасово виїхати з країни, мати зі собою заощадження, навіть якщо вони знаходяться у готівковому вигляді, а  відповідні підтвердні документи відсутні", - додав він.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»