• Посилання скопійовано

З 1 травня НПС «ПРОСТІР» знов знімає комісію за операціями оплати товарів і послуг

НПС «ПРОСТІР» відновлює дію комісії інтерчейндж за операціями оплати товарів і послуг. З 1 травня розмір ставки міжбанківської комісії для таких операцій становитиме 0,3%

З 1 травня НПС «ПРОСТІР» знов знімає комісію за операціями оплати товарів і послуг

Національний банк України розповідає, що національна платіжна система «ПРОСТІР» з 1 травня відновлює дію міжбанківських комісій (інтерчейндж) за операціями оплати товарів і послуг за допомогою платіжних карток ПРОСТІР. 

З 1 травня розмір ставки міжбанківської комісії для таких операцій становитиме 0,3% (це нижче, ніж у довоєнний час). Він поширюватиметься на безготівкові операції за картками ПРОСТІР з оплати товарів та послуг у торговельно-сервісних підприємствах України та в електронній комерції. 

Водночас ставка інтерчейндж на рівні 0% залишається для операцій: 

  • збирання коштів через благодійні організації та соціальні служби (МСС код – 8398);
  • купівлі військових облігацій (МСС код – 6211).

Нагадаємо, що з 7 березня до 30 квітня цього року НПС «ПРОСТІР» було встановлено ставку інтерчейндж на рівні 0% для всіх операцій.

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»