• Посилання скопійовано

Оновлено Положення про застосування заходів впливу до банків

НБУ вніс зміни до Положення про застосування заходів впливу до банків. Зокрема передбачено накладання штрафу за невиконання вимог НБУ щодо роботи банків під час війни

Оновлено Положення про застосування заходів впливу до банків

Національний банк України ухвалив зміни до Положення про застосування заходів впливу, якими розширено перелік підстав для застосування штрафу в розмірі до 1 відсотка від статутного капіталу банку.

Відтепер такий штраф може бути застосований за порушення банком вимог нормативно-правових актів Національного банку, що визначають особливості функціонування банківської системи України в умовах воєнного стану чи особливого періоду.

Відповідні зміни затверджені постановою Правління НБУ від 29.04.2022 р. №86 «Про внесення змін до Положення про застосування Національним банком України заходів впливу», що набирає чинності з 02 травня 2022 року.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»