• Посилання скопійовано

Незабаром до кас банків знову надійде додатковий обсяг готівкової інвалюти

26 вересня 2022 року НБУ чергове провів операції з системно важливими банками з обміну готівкової валюти на безготівкову для підкріплення кас банків

Незабаром до кас банків знову надійде додатковий обсяг готівкової інвалюти
НБУ в Телеграм повідомляє, що незабаром до кас банків надійде додатковий обсяг готівкової іноземної валюти.
Сьогодні Національний банк України вчергове провів операції з системно важливими банками з обміну готівкової валюти на безготівкову для підкріплення кас банків. До обміну НБУ запропонував 100 млн дол. США та 100 млн євро.
Результати операцій:
  • з обміну доларів США: участь взяв один із 14 системно важливих банків. Була затребувана вся сума;
  • з обміну євро: участь взяв також один із 14 системно важливих, який обміняв 20 млн євро.
Такі операції здійснюються для вирішення проблеми з тимчасовою нестачею готівкової іноземної валюти в касах окремих банків, яка виникла через ситуативні логістичні труднощі з доставкою валюти з-за кордону.
Заходи з підкріплення кас банків готівковою валютою вже мали ефект. Проблема з нестачею готівкової валюти в касах окремих банків поступово вирішується, про що, зокрема, свідчить зменшення кількості банків – учасників таких операцій.
Загалом порівняно з початком вересня залишки готівки в касах банків істотно збільшилися й банки починають активніше задовольняти попит громадян у готівковій валюті.
Національний банк стежить за ситуацією та має достатньо валюти, щоб підтримувати готівкову валютну ліквідність банківської системи на належному рівні для задоволення потреб українців. Крім того, банкам надано рекомендації збільшити обсяги завезення готівкової валюти.
Нагадуємо, що підкріплення Національним банком кас банків готівковою валютою жодним чином не впливає на міжнародні резерви України.
Детальніше про операції з обміну готівкової валюти.

***

Читайте також:

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»