• Посилання скопійовано

Зʼявилися додаткові вимоги до договорів зі споживачами банків

Нацбанк визначив додаткові вимоги до договорів про надання фінансових платіжних послуг. Вони сприятимуть повноті розкриття інформації про умови надання фінансових платіжних послуг під час укладання відповідних договорів

Зʼявилися додаткові вимоги до договорів зі споживачами банків

Національний банк України визначив додаткові вимоги до договорів про надання фінансових платіжних послуг, укладених небанківськими надавачами платіжних послуг та банками зі споживачами, в межах реалізації норм Закону України "Про платіжні послуги". Визначені вимоги покликані забезпечити захист прав та інтересів споживачів під час укладання ними договорів про надання платіжних послуг. Крім того, вони сприятимуть повноті розкриття інформації про умови надання фінансових платіжних послуг під час укладання відповідних договорів як діючими учасниками платіжного ринку, так і новими гравцями. Національний банк передбачив додаткові вимоги щодо: 

  • змісту договору про надання фінансових платіжних послуг;
  • прав та обов’язків споживача та надавача платіжних послуг;
  • недобросовісних умов договору із метою їх запобігання;
  • примірника договору, що укладається у вигляді електронного документа.

Для небанківських надавачів платіжних послуг окремо зазначені технічні вимоги до договорів (спосіб викладення тексту договору). Вищезазначені норми затверджені постановами Правління Національного банку України: 

Постанови набирають чинності 30 листопада 2022 року. Для всіх учасників платіжного ринку постановами передбачено перехідний період 3 місяці на приведення своїх договорів у відповідність до вимог Національного банку.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»