• Посилання скопійовано

Кредитів в іноземній валюті фізособам-нерезидентам не надають

Лист НБУ від 29.10.2012 р. №29-213/10840 «Роз'яснення з питань надання кредитів в іноземній валюті фізичним особам – нерезидентам»

НБУ наголошує, що заборона надання (отримання) після 16.10.2011 р. споживчих кредитів в іноземній валюті на території України, поширюється на всі категорії споживачів-фізосіб, до яких належать і нерезиденти.
Згідно з Положенням про порядок отримання резидентами кредитів, позик в іноземній валюті від нерезидентів і надання резидентами позик в іноземній валюті нерезидентам, уповноважені банки надають кредити (позики) в іноземній валюті лише банкам-нерезидентам.
Таким чином, надання банками кредитів в інвалюті фізособам-нерезидентам, як шляхом переказування коштів за межі України, так і на території України, буде порушенням вимог законодавства України.

Автор: Царук Светлана

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Фінанси і банки/Банки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Банки»