• Посилання скопійовано

Зміни до Порядку реєстрації договорів, за якими резиденти отримують кредити, позики в інвалюті

Постанова НБУ від 29.10.2012 р. №450 «Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України»

НБУ затвердив зміни до Положення про порядок отримання резидентами кредитів, позик в іноземній валюті від нерезидентів і надання резидентами позик в іноземній валюті нерезидентам.
Змінами встановлено, що для реєстрації договорів виконання резидентами боргових зобов’язань перед нерезидентами за залученими від нерезидентів кредитами, позиками в інвалюті резидент-постачальник подає до обслуговуючого банку повідомлення про договір на паперовому носії чи у вигляді електронного документа.
У разі надходження від резидента-позичальника до банку повідомлення у вигляді електронного документа замість повідомлення на паперовому носії банк використовує паперову копію відповідного електронного документа.
При здійсненні уповноваженим банком України розрахунків з платіжними організаціями міжнародних платіжних систем відповідно до умов договорів, зареєстрованих НБУ, довідка податкового органу не подається.

Автор: Царук Светлана

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Фінанси і банки/Банки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Банки»