• Посилання скопійовано

Нацбанк роз'яснив, які операції підлягають фінансовому моніторингу

Лист НБУ від 31.05.2013 р. №48-104/1280/6433

Нацбанк роз'яснив, які операції підлягають фінансовому моніторингу

У своєму листі  від 31.05.2013 р. №48-104/1280/6433 Нацбанк зазначив, що обов'язковому фінансовому моніторингу за ознакою "зарахування на рахунок коштів у готівковій формі з їх подальшим переказом того самого або наступного операційного дня іншій особі" (п. 4 ч. 1 ст. 15 Закону "Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванню тероризму" ) підлягатиме кожна фінансова операція із зарахування протягом одного дня на рахунок готівкових коштів, яка проводилась на суму 150000 грн і більше-1, якщо того самого або наступного операційного дня після зарахування готівкових коштів здійснювалось хоч одне перерахування іншій особі коштів, сума якого дорівнює чи перевищує загальну суму вищезазначених зарахувань готівкових коштів.

--------------1--------------

В день проводилось дві та/або більше таких фінансових операцій.

-----------------------------

Наприклад, протягом одного робочого дня на рахунок клієнта було здійснено послідовно зарахування готівкових коштів на такі суми - 150 000 грн, 200 000 грн, 186 000 грн. 

В той же операційний день після останнього зарахування готівкових коштів було здійснено одну фінансову операцію щодо перерахування коштів іншій особі на загальну суму 600 000 гривень.

У такому випадку всі фінансові операції із зарахування готівкових коштів на рахунок клієнта підлягатимуть обов'язковому фінансовому моніторингу.

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Фінанси і банки/Банки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Банки»