• Посилання скопійовано

Банкам продовжили терміни погашення кредитів

Такий крок Нацбанку надасть банкам можливість своєчасно і повністю виконувати зобов'язання перед клієнтами

Банкам продовжили терміни погашення кредитів

Національний банк України ухвалив рішення щодо продовження термінів погашення банками кредитів. Це передбачено постановою Правління Національного банку України від 04.09.2014 р. № 551 "Про зміни термінів погашення банками кредитів" (далі − Постанова № 551). Зазначене рішення прийняте з метою запобігання погіршенню стану ліквідності банків України та забезпечення ними своєчасного виконання зобов’язань перед вкладниками і кредиторами.

Коментуючи Постанову № 551, директор Генерального департаменту банківського нагляду Алла Шульга зазначила, що такий крок регулятора назустріч банкам надасть їм змогу тимчасово вивільнити кошти для оперативного розпорядження, що сприятиме не тільки підвищенню спроможності банків забезпечувати своєчасність та повноту виконання своїх зобов’язань, а й запобіганню нестабільній ситуації в банківській системі України.

"Ураховуючи складну економічну ситуацію в Україні і суттєве обмеження доступу банків України до внутрішнього та зовнішнього фондування, Національний банк переніс терміни погашення банками основної суми заборгованості за кредитами Національного банку України для підтримки ліквідності та кредитами зі збереження ліквідності з вересня − листопада 2014 року до 10 грудня 2014 року", – зазначила Алла Шульга.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/Банки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Банки»