• Посилання скопійовано

Банки оформлятимуть філії в електронному вигляді

Нацбанк попросили надати банкам можливість подавати пакети документів на відкриття/зміну реквізитів/закриття філій та відділень, а також оформлювати рішення регулятора з цих питань в електронному вигляді

Банки оформлятимуть філії в електронному вигляді

Нацбанк попросили надати банкам можливість подавати пакети документів на відкриття / зміну реквізитів/закриття філій та відділень, а також оформлювати рішення регулятора з цих питань в електронному вигляді.

З таким проханням до регулятора звернулась Асоціація «Український Кредитно-Банківський Союз».

УКБС пояснює, що відповідно до Положення про порядок реєстрації та ліцензування банків, відкриття відокремлених підрозділів (затверджене постановою Правління НБУ №306 від 08.09.2011), банк у разі відкриття/зміни реквізитів/закриття відокремлених підрозділів зобов’язаний подавати до теруправління НБУ за своїм місцезнаходженням значний пакет документів, забезпечити їх підписання, прошивання, копіювання та своєчасне надання до НБУ, а також наявність у кожному відокремленому підрозділі.         

Для оптимізації ресурсів УКБС запропонував НБУ використовувати засоби Е-документообігу при вирішенні питань щодо реєстрації й ліцензування діяльності банківських підрозділів. А також оформлювати відповідні регуляторні рішення в електронному вигляді шляхом надання юридичної рівноправності як паперовим, так і електронним документам.

Одночасно використання досягнень криптографії унеможливлює підробку документів і є набагато надійнішим засобом, ніж мокрі печатки і звичайні підписи. 

Джерело: Закон&Бізнес

Рубрика: Фінанси і банки/Банки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Банки»