• Посилання скопійовано

Заборона на дострокове зняття депозитів: закон опубліковано

Закон набере чинності 6 червня 2015 року

Закон України від 14.05.2015 р. № 424-VIII "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо умов повернення строкових депозитів" опублікований сьогодні, 5 червня, в "Голосі України" та набере чинності 6 червня 2015 р.

Нагадаємо, що згідно з Законом повернення вкладникові банківського строкового вкладу та нарахованих процентів за цим вкладом на його вимогу до спливу строку або до настання інших обставин, визначених договором, буде можливе виключно у випадках, якщо це передбачено умовами договору банківського строкового вкладу.

Проте заборона на дострокове зняття депозитів не стосується: 

 - банківських строкових  вкладів, укладених до 6 червня 2015 р.;

 -  за договором банківського вкладу на вимогу банк зобов’язаний видати вклад або його частину на першу вимогу вкладника. Умова договору банківського вкладу на вимогу про відмову від права на одержання вкладу на першу вимогу є нікчемною.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Фінанси і банки/Банки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Банки»