• Посилання скопійовано

Нацбанк хоче дозволити небанківським установам випускати електронні гроші

На сучасному етапі Національний банк України розглядає питання щодо надання права небанківським фінансовим установам здійснювати випуск електронних грошей

Про це повідомила прес-служба регулятора на сторінці НБУ у Facеbook.

В рамках цього, до небанківських фінансових установ, що матимуть право здійснювати випуск електронних грошей, необхідно встановити певні вимоги, зокрема вимоги до статутного капіталу, власного капіталу, визначення механізму захисту коштів, отриманих в обмін на електронні гроші, що відповідає рекомендаціям Директиви ЄС 110.

Так Директивою ЄС 110 передбачено, що випуск електронних грошей, крім банків, можуть здійснювати і інші фінансові установи, але за певних умов:

  • ліцензування діяльності установи – емітента електронних грошей;
  • внесення до реєстру установи – емітента електронних грошей;
  • наявності в установи – емітента електронних грошей первинного капіталу не менше, ніж 350 000 євро;
  • забезпечення емітентом електронних грошей захисту коштів, отриманих в обмін на випущені електронні гроші.

При цьому також варто враховувати перелік платіжних послуг, які має намір надавати небанківська фінансова установа (чи це виключно випуск електронних грошей чи ще й інші платіжні послуги).

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/Банки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Банки»