• Посилання скопійовано

"ПриватБанк": новий Глава заявив про успішну стабілізацію, а Мінфін став власником 100% акцій

21 грудня між Мініфіном та Фондом гарантування вкладів підписано договір про продаж 100% акцій «Приватбанку». Що про це, а також загалом про стабілізацію "Приватбанку" говорять новий Голова цього банку та Голова НБУ?

"ПриватБанк": новий Глава заявив про успішну стабілізацію, а Мінфін став власником 100% акцій

Мінфін - власник 100% акцій "ПриватБанку"

21 грудня  між Міністерством фінансів та Фондом гарантування вкладів було підписано договір про продаж 100% акцій «Приватбанку». Про це повідомила прес-служба Мінфіну.

"Цей договір є результатом чіткої та скоординованої роботи Міністерства фінансів, НБУ, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, Національного депозитарію, АБ «Укргазбанк», АТ «Укрексімбанк»", - йдеться у повідомленні.

Протягом 72 годин було забезпечено резерви під активні операції, проведено додаткову емісію акцій та їх розміщення. Було внесено зміни до статуту банку, розроблено перехідний баланс, завершено усі потрібні процедури з продажу акцій та зміни власників банку.

Станом на 21 грудня капітал Приватбанку мав від’ємне значення, і Фонд гарантування продав повний обсяг акцій цього банку Міністерству фінансів за одну гривню.

"Передача ПриватБанку у державну власність стала гарантією його докапіталізації, що відбудеться найближчим часом. Держава стала гарантом виконання усіх зобов’язань перед клієнтами банку зі збереженням валюти вкладів та інших умов", - зазначили у Мінфіні.

 

 Голова "ПриватБанку" про роботу банку

21 грудня новий Голова "ПриватБанку" Олександр Шлапак звернувся до клієнтів та співробітників банку, зазначивши:

 

"Сьогодні можна з упевненістю сказати, що ми з успіхом впоралися із завданням переходного періоду і забезпечили стабілізацію ситуації у найбільшому українському банку. ПриватБанк працює в звичайному режимі, платежі здійснюються без обмежень".

 

За словами О. Шлапака, держава з самого початку процесу націоналізації активно підтримала банк. "У нас була і залишається можливість оперативно поповнювати готівку в банкоматній мережі і касах банку по всій Україні, хоча вже сьогодні обсяги видачі готівки в мережі банкоматів банку повернулися до прийнятних показників 2016 року - 1 мільярд гривень на добу".

Крім того, Голова "Приватбанку" нагадав, що 20 грудня  Верховна Рада прийняла закон про додаткові гарантії вкладникам "ПриватБанку". Відтепер державою гарантуються всі кошти вкладників незалежно від суми.

"Тільки за останню добу в банку оформлено понад 2 000 нових депозитних договорів, гривнєвих і валютних, і ми впевнені, що цей тренд буде збережено. ПриватБанк був і залишається першим банком України за рівнем довіри громадян".

Як зазначив О. Шлапак, вже сьогодні цифри і статистика роботи банку говорять про те, що ситуація стабілізувалася і понадлімітна підтримка банку з боку регулятора в майбутньому не знадобиться.

Щодо Приват 24 Голова "ПриватБанку" зазначив, що цей сервіс, а також інші численні банківські сервіси працюють стабільно і залишаться доступними для наших клієнтів. "Ми націлені на вдосконалення діючих сервісів та розробку нових технологічних проектів. Ми збережемо діючі ліміти кредитування корпоративних клієнтів, а також знайдемо можливості фінансування та подальшого розвитку програми підтримки підприємництва “КУБ”, - зазначив він.

Також О. Шлапак заявив, що система оплати праці та кадрова політика не зазнають кардинальних змін.

 

Голова НБУ про строки стабілізації "Приватбанку"

Валерія Гонтарєва спрогнозувала строки стабілізації ПриватБанку, зазначивши, що цей процес триватиме від одного до трьох років. Про це вона сказала в ефірі телеканалу "Україна".

"Справа у тому, що у зв’язку з тим, що банк як бізнес не припинив своє існування, ми не відправили банк на ліквідацію, ми гарантували всьому населенню всі його дипозити, зараз буде капітал банку сформовано державними паперами, прийде нова сильна команда менеджменту, прийде наглядова рада цього банку, з дуже сильними закордонними спеціалістами, котрі допоможуть трансформації цього банку і я думаю, що цей банк матиме вартість і його можна буде продати.. За моїми підрахунками, це займе не менше року, але не більше трьох років", - сказала вона.

">

***

Більше новин на тему:

"ПриватБанк" націоналізовано!

Націоналізація ПриватБанку: оприлюднено постанову Кабміну 

У НБУ не бачать жодних проблем для клієнтів "ПриватБанку" після націоналізації

"ПриватБанк" тимчасово заморозив залишки на рахунках корпоративних клієнтів

Додаткові гарантії для вкладників "ПриватБанку" - законопроект від Президента

ПриватБанк відновив платежі корпоративних клієнтів та інших госпсуб'єктів

ДФС не буде штрафувати платників податків через перебої у роботі «Приватбанку»

ПриватБанк сьогодні проводить всі платежі без обмежень

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Фінанси і банки/Банки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Банки»