• Посилання скопійовано

Банки виконуватимуть інкасові доручення на стягнення податкового боргу понад 5 млн грн

Якщо податковий борг перевищує 5 млн грн, стягнення коштів з рахунків платника податків у банках здійснюється за рішенням керівника контролюючого органу без звернення до суду

Банки виконуватимуть інкасові доручення на стягнення податкового боргу понад 5 млн грн

Про такі зміни у законодавстві, внесені Законом №1797  з 1 січня 2017 року, нагадує Нацбанк у листі від 17.02.2017 р. №57-0007/12776.

На виконання вимог цього Закону банки прийматимуть та виконуватимуть інкасове доручення (розпорядження) на стягнення податкового боргу, яке оформлене контролюючим органом на підставі рішення керівника контролюючого органу (його заступника або уповноваженої особи).

У реквізиті "Призначення платежу" інкасового доручення (розпорядження) має зазначатися назва, дата видачі та номер (якщо він присвоєний) рішення керівника (його заступника або уповноваженої особи) контролюючого органу. Рішення керівника (його заступника або уповноваженої особи) контролюючого органу, на підставі якого оформлено інкасове доручення (розпорядження), банку не подається.

Нацбанк також повідомляє, що на сьогодні підготовлено проект відповідних змін до глави 12 Інструкції про безготівкові розрахунки в Україні в національній валюті. Найближчим часом цей проект буде оприлюднений на офіційному сайті НБУ.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/Банки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Банки»