• Посилання скопійовано

З 26 травня облікова ставка НБУ - 12.5%

Нацбанк прийняв рішення про зниження облікової ставки з 13% до 12.5% річних з 26 травня 2017 року

З 26 травня облікова ставка НБУ - 12.5%

Про це повідомляє прес-служба НБУ (Рішення Правління НБУ від 25.05.2017 р. №318-рш).

В Нацбанку пояснюють, що пом’якшення монетарної політики узгоджується з необхідністю досягнення цілей щодо інфляції у 2017-2018 роках та водночас спрямоване на підтримку економічного зростання.

Нагадаємо, що востаннє облікова ставка НБУ змінювалась місяць тому - 14 квітня 2017 року.  Тоді Нацбанк знизив розмір ставки з на 1%, з 14% до 13%. 

Окрім того, Нацбанк зауважує, що в цьому році регулятор може продовжити пом'якшення монетарної політики, але тільки у випадку стійкого зниження окреслених ризиків. Швидкість і ступінь ймовірного подальшого зниження облікової ставки будуть залежати від оцінки середньострокових ризиків для досягнення цілей інфляції як у 2017 році, так і, головне, вже у 2018 році. Очікується, що загалом за результатами 2017 року, на початку якого облікова ставка перебувала на рівні 14% річних, масштаб її зниження буде набагато меншим порівняно з 2016 роком, протягом якого ставка знизилася на 8 п.п.

При цьому потенційне пом'якшення монетарної політики у разі його здійснення може відбуватися в різних формах – шляхом як зниження облікової ставки, так і послаблення адміністративних обмежень на валютному ринку.

Наступне засідання Правління НБУ з питань монетарної політики відбудеться 6 липня 2017 року.

Розміри облікових ставок за попередні періоди можна подивитися в довіднику на порталі ДК>>>

***

Читайте також: Пеню розраховуємо за новою ставкою Нацбанку 

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/Банки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Банки»