• Посилання скопійовано

Нацбанк встановив чітку періодичність оприлюднення розміру облікової ставки

НБУ повинен щодня публікувати розмір облікової ставки в ЗМІ та/або оприлюднити через інші загальнодоступні регулярні джерела інформації, в тому числі на сторінці офіційного Інтернет-представництва Нацбанку

Нацбанк встановив чітку періодичність оприлюднення розміру облікової ставки

Національний банк України встановив чітку періодичність оприлюднення розміру облікової ставки через загальнодоступні регулярні джерела інформації, а саме – Офіційне інтернет-представництво Національного банку, відповідно до вимог Цивільного Кодексу України. Це надасть банкам можливість використовувати облікову ставку НБУ як індикатор у формулі визначення  змінюваної (плаваючої) процентної ставки при наданні ними кредитів.

Актуальну інформацію про рівень облікової ставки можна знайти на сторінках Офіційного інтернет-представництва Національного банку. Ця інформація оновлюється на систематичній основі.

По-перше, після прийняття Правлінням НБУ рішення з монетарної політики, що відбувається відповідно до затвердженого та оприлюдненого графіка. В день набуття чинності цим рішенням Національний банк публікує оновлені  дані щодо рівня облікової ставки на головній сторінці офіційного сайту НБУ, у грошово-кредитній статистиці, а також у розділі «Рішення з монетарної політики».

По-друге, щомісяця в регулярних статистичних публікаціях щодо грошово-кредитної політики – в огляді фінансових корпорацій (листок 2.1) та огляді сектору депозитних корпорацій (Додаткові показники).

Нагадаємо, Правління НБУ приймає рішення про рівень облікової ставки відповідно до Положення про основи процентної політики Національного банку України. Оновлення Положення стосовно періодичності оприлюднення облікової ставки  відбулося згідно постанови Правління НБУ від 11.07.2017 р. № 63 «Про внесення зміни до Положення про основи процентної політики Національного банку України». Зазначена постанова набрала чинності  12 липня.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/Банки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Банки»