• Посилання скопійовано

НБУ пропонує підвищити прозорість операцій з приймання готівки для подальшого її переказу

Нацбанк пропонує для громадського обговорення проект постанови Правління Національного банку України "Про внесення зміни до постанови Правління Національного банку України від 12 лютого 2013 року № 42"

 НБУ пропонує підвищити прозорість операцій з приймання готівки для подальшого її переказу

Переглянути проект Постанови>>

Цим документом передбачається запровадження обов’язку для небанківських фінансових установ та комерційних агентів банків відкрити в банку окремий рахунок та забезпечити зарахування на нього готівки в гривнях, прийнятої ними для подальшого її переказу.

Проект постанови розроблений з метою посилення контролю за операціями небанківських фінансових установ та комерційних агентів банків з приймання готівки для подальшого її переказу.

Його прийняття дасть змогу забезпечити прозорість таких операцій та уникнути ризиків використання прийнятої готівки в тіньових схемах.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/Банки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Банки»