• Посилання скопійовано

Нацбанк змінив вимоги до відповідальних за фінансовий моніторинг у банках

Внесено зміни до Положення про здійснення банками фінансового моніторингу, які наберуть чинності з 8 березня 2018 року

 Нацбанк змінив вимоги до відповідальних за фінансовий моніторинг у банках

Національний банк України змінив вимоги до відповідальних за фінансовий моніторинг працівників банку. Зокрема, відповідальним працівником/тимчасово виконуючим обов’язки відповідального працівника банку ‒ юридичної особи:

  •  не може бути керівник структурного підрозділу банку/філії іноземного банку, який безпосередньо надає банківські та інші фінансові послуги клієнтам, керівник банку, якому безпосередньо підпорядкований(і) такий(і) структурний(і) підрозділ(и) банку;
  • повинна бути особа, яка має стаж роботи в банківській системі, пов’язаний з діяльністю у сфері запобігання легалізації кримінальних доходів/фінансуванню тероризму не менше ніж три роки або стаж роботи на посаді керівника банку (підрозділу банку) за напрямом діяльності у сфері запобігання легалізації кримінальних доходів/фінансуванню тероризму не менше одного року.

Відповідні зміни були внесені постановою Правління НБУ від 01.03.2018 року №20 "Про внесення змін до Положення про здійснення банками фінансового моніторингу", яка набуває чинності 8 березня 2018 року.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/Банки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Банки»