• Посилання скопійовано

Нацбанк оприлюднив інформацію про керівників та власників істотної участі в банках

На сторінках офіційного Інтернет-представництва НБУ вперше розміщено інформацію про керівників банків, а також інформацію про керівників та власників істотної участі в банках, які були ліквідовані не з ініціативи їх власників

 Нацбанк оприлюднив інформацію про керівників та власників істотної участі в банках

Відповідна інформація оприлюднена в розділі “Банківський нагляд” – “Реєстрація банків” на сторінках “Інформація про керівників банків” та “Керівники та власники істотної участі ліквідованих банків”.

На сторінці “Інформація про керівників банків” за допомогою автоматизованої системи пошуку можна знайти інформацію про керівників банків за такими реквізитами:

  • прізвище та/або ім’я та по батькові особи;
  • посада, яку особа обіймала в банку (зазначаються тільки керівні посади);
  • найменування банку, в якому особа обіймала керівні посади;
  • код банку (МФО);
  • ЄДРПОУ банку;
  • визначена дата або період, у який керівник працював у банку.

Інформація про керівників та власників істотної участі в банках, які були ліквідовані не з ініціативи їх власників, розміщується на сторінці “Керівники та власники істотної участі ліквідованих банків”. У закладці кожного банку розміщуються посилання на завантаження (скачування) таких файлів формату pdf:

  • “Керівники ліквідованого банку”;
  • “Власники істотної участі ліквідованого банку”.

На сторінці “Керівники та власники істотної участі ліквідованих банків” розміщена інформація про керівників банків/власників істотної участі в банках, які обіймали посади/були власниками істотної участі банку в банку на дату прийняття Національним банком рішення про віднесення банку до категорії неплатоспроможних або на дату прийняття Національним банком рішення про ліквідацію банку (якщо рішенню про ліквідацію банку не передувало рішенню про віднесення банку до категорії неплатоспроможних).

Зазначена інформація надається щодо банків, рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію яких прийнято Національним банком з власної ініціативи або за пропозицією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб у порядку, визначеному статтею 77 Закону України “Про банки і банківську діяльність”, починаючи з 22 вересня 2012 року.

Звертаємо увагу, що джерелом інформації про керівників банків є дані, отриманні Національним банком від банків.

У разі виявлення будь-яких помилок або неточностей користувачі сайту можуть повідомити про це Національний банк, надіславши на електронну скриньку: managers.bank@bank.gov.ua уточнюючу інформацію. На зазначену електронну адресу можна надсилати пропозиції і зауваження стосовно роботи автоматизованої системи пошуку інформації про керівників банків, яка до грудня 2018 року буде працювати у тестовому режимі.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/Банки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Банки»