• Посилання скопійовано

Особи, що потрапили під санкції РНБО, зможуть здійснювати банківські операції в межах України

Національний банк дозволив особам, які перебувають під санкціями, здійснювати обов’язкові фінансові операції в межах країни

Особи, що потрапили під санкції РНБО, зможуть здійснювати банківські операції в межах України

Нацбанк привів свої вимоги у відповідність до рішення Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) від 21.06.2018 р. «Про застосування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», уведеного в дію Указом Президента України від 21.06.2018 р. №176/2018. Про це йдеться у повідомленні на офіційному сайті відомства.

Зокрема, на виконання п. 4* цього рішення, Національний банк продовжив механізм реалізації застосованих  РНБО санкцій банками, небанківськими установами, національним оператором поштового зв’язку, платіжними організаціями.

Крім того, Нацбанк дозволив особам, до яких застосована санкція «запобігання виведенню капіталів за межі України»,  виконувати свої зобов’язання перед українськими контрагентами, а також здійснювати обов'язкові платежі до бюджету, виплату заробітної плати тощо.

Зазначені зміни затверджено постановою Правління НБУ №73 «Про внесення змін до постанови Правління Національного банку України від 01 жовтня 2015 року №654» від  03 липня 2018 р. Вони набувають чинності з 04 липня 2018 року.

*Пунктом 4 рішення РНБО від 21.06.2018 р. Кабмін разом зі Службою безпеки України та Національним банком України доручено забезпечити реалізацію і моніторинг ефективності персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій), застосованих до осіб, передбачених п. 2 цього рішення.

***

Читайте також:

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/Банки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Банки»