• Посилання скопійовано

Як працюватиме банківська система під час карантину? Офіційно від НБУ

На час карантину банківська система працюватиме у звичайному режимі. Але НБУ обіцяє знезаражувати гривневі банкноти у сховищі. А також радить якомога рідше відвідувати відділення банків і користуватися послугами дистанційного банкінгу

Як працюватиме банківська система під час карантину? Офіційно від НБУ

За повідомленням НБУ, на час карантину банківська система працюватиме у звичайному режимі. Банки на сьогодні є достатньо стійкими, високоліквідними та капіталізованими і продовжують безперебійно обслуговувати клієнтів.

Національний банк готовий забезпечити підтримку ліквідності банківської системи. Нині банківська система має історично високі рівні ліквідності. Однак за необхідності банки в будь-який момент можуть отримати підтримку завдяки постійним інструментам рефінансування.

Національний банк готовий заспокоїти валютний ринок, за потреби і далі проводячи валютні інтервенції для згладжування курсових коливань, як робив це минулого тижня і щодня цього тижня. Сьогодні ми маємо достатній запас міцності: міжнародні резерви України перевищують 26 млрд дол. США.

Національний банк готовий зробити все необхідне для забезпечення безперебійного касового обслуговування та поповнення банкоматів на випадок підвищеного попиту на готівку з боку населення.

Національний банк готовий знезаражувати гривневі банкноти у сховищі.

Загалом НБУ радить всім громадянам дотримуватися рекомендацій Міністерства охорони здоров’я та якомога рідше відвідувати громадські місця, зокрема, і відділення банків.

 

Гривневі банкноти відправлятимуть у сховище на двотижневий карантин

Гривнева готівка, яка надходить в центральне сховище Національного банку, буде зберігатися там два тижні через небезпеку зараження працівників коронавірусом. Про це на брифінгу повідомив глава НБУ Яків Смолій, передає кореспондент РБК-Україна.

Як зазначив Смолій, процес обробки готівки в центральному сховищі – це технологічний цикл, де готівка перераховується, непридатна частина утилізується, а решта повертається в обіг.

«Наш принцип на період коронавірусу буде трохи відрізнятися. Та готівка, яка буде надходити від комерційних банків, два тижні не буде оброблятися, щоб убезпечити наших працівників. І тільки після цього ми будемо її обробляти», – сказав він.

***

Читайте також:

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/Банки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Банки»