• Посилання скопійовано

ПриватБанк почав дистанційну виплату відшкодування вкладникам ліквідованих банків

Вкладники банків, що ліквідуються, отримали можливість отримувати гарантоване відшкодування віддалено

ПриватБанк почав дистанційну виплату відшкодування вкладникам ліквідованих банків

Відсьогодні вкладники банків, що ліквідуються, мають можливість отримувати гарантоване відшкодування віддалено, не відвідуючи відділення банку. Як повідомив Фонд гарантування вкладів, ПриватБанк починає виплати відшкодувань вкладникам онлайн, без їх особистої̈ присутності в установі банку. Це перший банк-агент, який реалізував ініціативу Фонду гарантування вкладів щодо дистанційних виплат гарантованого відшкодування вкладникам.

Для отримання гарантованої суми дистанційно потрібно бути клієнтом ПриватБанку та пройти ідентифікацію, звернувшись до клієнтської̈ підтримки банку, у онлайн чат-бот на сайті www.privatbank.ua або у інтернет-банку Приват24.

"В умовах війни для багатьох вкладників відвідування відділень банків є небезпечним, а часом і просто неможливим. Ми вдячні нашим банкам-агентам, що відгукнулися на запит Фонду і оперативно запровадили варіанти здійснення виплат гарантованого відшкодування віддалено", - сказала заступниця директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів Наталія Рудуха.

Нагадаємо, Фонд гарантування вкладів удосконалив механізм виплати гарантованого відшкодування вкладникам у період дії воєнного стану в Україні. Зокрема, за бажанням, вкладники банків, що ліквідуються, зможуть отримати гарантовану суму за вкладом без відвідування відділень банків-агентів Фонду.

Відповідне рішення прийняте виконавчою дирекцією Фонду 24 березня та зареєстроване Міністерством юстиції України 31 березня 2022 року. Зміни в порядку відшкодування за вкладами набули чинності 6 квітня цього року після їх оприлюднення на сторінках офіційних видань.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/Банки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Банки»