• Посилання скопійовано

Схвалено Положення про граничний розмір витрат на недержавне пенсійне забезпечення

Граничний розмір витрат, пов’язаних зі здійсненням недержавного пенсійного забезпечення, скорочено з 10 до 7%

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) схвалила спільне з Національною комісією, яка здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, Положення про граничний розмір витрат, пов’язаних зі здійсненням недержавного пенсійного забезпечення. Відповідне рішення було прийнято на плановому засіданні регулятора 24 липня 2012 року.

«Розуміючи, що наразі необхідно зменшувати тиск на активи пенсійних фондів, ми з колегами з Нацкомфінпослуг розробили спільне Положення про граничний розмір витрат, пов’язаних зі здійсненням недержавного пенсійного забезпечення, та майже у півтора разу скоротили граничний розмір витрат на оплату послуг професійного адміністратора, зберігача та оплату винагороди за надання послуг з управління активами пенсійного фонду, — зауважив Олексій Тарасенко, член НКЦПФР. — Зазначу, що ми дуже зважено підійшли до підрахунку цього показника, врахувавши і нинішній рівень інфляції, і середню прибутковість роботи пенсійних фондів».

За словами пана Тарасенка, раніше цей показник становив 10%, тепер річний граничний розмір витрат, що відшкодовуються за рахунок пенсійних активів, встановлюється у відсотках від чистої вартості активів пенсійного фонду і становить 7%. Водночас середній розмір відшкодованих пенсійними фондами витрат наразі не перевищує 5%. У разі перевищення протягом року граничного розміру витрат адміністратор пенсійного фонду зобов’язаний повідомити про це раду пенсійного фонду для вжиття заходів щодо усунення виявлених порушень.

«Цей документ є проектом, тому ми ще продовжуємо його внутрішнє обговорення й сподіваємося на активну участь ринку в ньому», — резюмував член комісії.

Зауважимо, що зазначене Положення було розроблено відповідно до Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про недержавне пенсійне забезпечення», а саме статті 48 Закону щодо використання пенсійних активів.

Джерело: Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»