• Посилання скопійовано

Казначейські зобов'язання для населення випустять у паперовій формі

Державні казначейські зобов'язання, що їх планує найближчим часом випустити Міністерство фінансів, будуть у паперовій формі і придбати їх зможе будь-яка фізична особа. Про це розповів керівник Генерального департаменту банківського нагляду НБУ Олексій Ткаченко телеканалу Банк-ТВ

«Основна їхня відмінність від ОВДП, які були випущені до цього, полягає в тому, що казначейські зобов'язання будуть випущені у готівковій формі -- паперовій. Попередні випуски облігацій були випущені у безготівковій формі. Так само, можливо, відрізнятимуться процентна ставка, термін обігу, термін виплат», підкреслив він.
За його словами, прибутковість зобов'язань ще остаточно не визначена.
«Остаточно ще прибутковість не вирішена, але вона буде в коридорі між 8 і 10 відсотками річних. Тобто на рівні прибутковості облігацій, які були випущені до цього Міністерством фінансів» -- розповів банкір.
За словами Ткаченка, планується випуск зобов'язань номіналом $500. Загальний обсяг емісії складе $200 млн.
«Якщо цей інструмент користуватиметься популярністю, а я думаю, він буде популярний, то плануються додаткові випуски. Можливо, тоді будуть змінені і терміни на більш тривалі, і номінал» -- розповів керівник Генерального департаменту банківського нагляду НБУ.

Джерело: ForUm

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»