• Посилання скопійовано

НКЦПФР врегулює обслуговування операцій з іноземними ЦП емітентів у вітчизняній депозитарній системі

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку схвалила проект рішення «Про врегулювання питання обслуговування операцій з цінними паперами іноземних емітентів у Національній депозитарній системі України»

Відповідне рішення було прийнято на черговому засіданні Комісії, що відбулося 28 серпня 2012 року.
За словами розробників документа, при його підготовці основною метою було приведення механізму обслуговування цінних паперів іноземних емітентів у відповідність нинішнім ринковим реаліям та потребам. Якщо говорити про зміст резолюції, то регулятором встановлюються вимоги до зберігання та обслуговування таких цінних паперів, передбачається обслуговування операцій емітента з розміщеними ним цінними паперами у бездокументарній формі випуску, а також визначаються норми до складання зведеного облікового реєстру Національним депозитарієм України. Також варто зауважити, що проектом рішення пропонується внести зміни до кількох основоположних документів у цій сфері, що дасть можливість урегулювати питання обігу цінних паперів іноземних компаній вітчизняними депозитаріями та створити сприятливі умови для стимулювання обігу таких цінних паперів в Україні.
Так, проект рішення передбачає внести зміни до Положення про депозитарну діяльність, Положення про розрахунково-клірингову діяльність, Положення про порядок складання адміністративних даних депозитарними установами, що здійснюють депозитарну діяльність зберігача цінних паперів, а також до Порядку заповнення зберігачами цінних паперів електронних форм адміністративних даних.
Проект рішення було розроблено відповідно до Законів України «Про державне регулювання ринку цінних паперів України» та «Про Національну депозитарну систему та особливості електронного обігу цінних паперів в Україні», а також з урахуванням розробленого регулятором Положення про допуск цінних паперів іноземних емітентів на український фондовий ринок.
Найближчим часом документ буде оприлюднено на офіційному сайті регулятора та направлено на погодження до профільних міністерств і відомств.

Джерело: Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»