• Посилання скопійовано

Операції з цінними паперами обкладуть податком

Операції із цінними паперами обкладуть новими акцизами. Якщо їх проводитимуть поза біржею — ставка сягне 3%

А з маніпуляцій із цінними паперами, включеними до спеціального реєстру, збиратимуть одну десяту процента. Натомість операції з акціями на 10-ти українських біржах взагалі звільнять від сплати акцизного податку.
Кабмін уже навіть розробив спеціальний законопроект. Таким чином до бюджету планують залучити додаткові 60 мільярдів гривень. Мовляв, за підсумками першого півріччя обсяги відтоку капіталу в офшорні зони через маніпуляції із цінними паперами сягнули 3,5 мільярда доларів.
Віталій Хомутиннік, голова комітету ВР з питань фінансів: «Для нас головне, щоб під цінні папери не потрапив цивілізований ринок цінних паперів. Тобто ті акції підприємств, які не є фіктивними, міфічними, реальні підприємства, які в обігу. Щоб не був це фактично як податок з обігу для легального сектору».
Олена Лоскунhttps://plus.google.com/107735894820476817190?rel=author

Джерело: Телеканал UBR

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»