• Посилання скопійовано

Затверджено Порядок здійснення емісії та реєстрації випуску акцій акціонерних товариств

Рішення НКЦПФР від 09.04.2013 р. №520

Затверджено Порядок здійснення емісії та реєстрації випуску акцій акціонерних товариств

НКЦПФР затвердила Порядок здійснення емісії та реєстрації випуску акцій акціонерних товариств, які створюються шляхом злиття, поділу, виділу чи перетворення або до яких здійснюється приєднання.

В Порядку визначено:

 - порядок здійснення емісії акцій АТ, які створюються шляхом злиття, поділу, виділу чи перетворення, а також АТ, до яких здійснюється приєднання;

 - порядок реєстрації випусків акцій АТ, які створюються шляхом злиття, поділу, виділу чи перетворення, а також АТ, до яких здійснюється приєднання;

 - порядок зупинення обігу акцій АТ, які припиняються у зв'язку з їх злиттям, поділом, приєднанням або з яких здійснюється виділ.

Зокрема, передбачено, що викуп простих акцій у акціонерів, які вимагають цього в порядку, визначеному Законом "Про акціонерні товариства", зобов'язане здійснити акціонерне товариство:

 - яке прийняло рішення про припинення шляхом злиття, приєднання, поділу;

 - до якого відбувається приєднання;

 - з якого здійснюється виділ.

Не пізніше 10 робочих днів після проведення загальних зборів АТ, на яких було прийнято рішення, що стало підставою для вимоги обов'язкового викупу акцій, акціонерам, включеним до переліку акціонерів, які мають право вимагати здійснення обов'язкового викупу належних їм акцій, надсилаються персональні письмові повідомлення про право вимоги обов'язкового викупу акцій, що належать акціонеру. 

Рішення набирає чинності з дня його офіційного опублікування. На даний час офіційно не оприлюднене.

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»