• Посилання скопійовано

Розмір облікової ставки збільшено до 12,5%

Нацбанк збільшив розмір облікової ставки з 9,5% до 12,5% річних

Розмір облікової ставки збільшено до 12,5%

Правління Нацбанку прийняло постанову від 15 липня 2014 року № 417 “Про регулювання грошово-кредитного ринку”, якою, зокрема, передбачено встановити з 17 липня 2014 року облікову ставку в розмірі 12,5%.

Облікова ставка зберігалася на рівні 9,5% з 15 квітня 2014 року. До цього розмір облікової ставки останній раз змінювався 13 серпня 2013 року, коли він був встановлений на рівні 6,5% річних.

Облікові ставки НБУ в різні періоди можете переглянути в Довіднику на ДК-порталі >>>

Нагадаємо, що облікова ставка є базовою відносно інших процентних ставок НБУ та орієнтиром вартості позичкових коштів. Змінюючи її розмір, Нацбанк надає сигнал учасникам ринку про спрямованість грошово-кредитної політики та рішучість намірів належним чином виконувати свою основну функцію щодо забезпечення стабільності гривні.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»