• Посилання скопійовано

Нацбанк пропонує розширити можливості використання електронних грошей

Розроблено проект Постанови, який передбачає надання права користувачам-фізособам отримувати від нерезидентів електронні гроші, випущені емітентом-нерезидентом

Нацбанк пропонує розширити можливості використання електронних грошей

Одним із напрямів діяльності Національного банку в рамках виконання Комплексної програми розвитку фінансового сектору України до 2020 року є забезпечення подальшого розвитку роздрібних безготівкових платежів із використанням електронних платіжних засобів, зокрема шляхом забезпечення доступу до ринку міжнародних систем інтернет-розрахунків.

У зв’язку з цим є необхідність створення законодавчих передумов для доступу фізичних осіб до ринку міжнародних систем інтернет-розрахунків.

З огляду на це, Правління Нацбанку розробило та оприлюднило проект Постанови  "Про внесення зміни до Положення про електронні гроші в Україні", який передбачає надання права користувачам – фізичним особам отримувати від нерезидентів електронні гроші, випущені емітентом-нерезидентом.

Дія регуляторного акта поширюватиметься на фізичних осіб, які мають намір отримувати електронні гроші, випущені емітентами-нерезидентами, з використанням міжнародних систем інтернет-розрахунків, що внесені до Реєстру платіжних систем.

Зауваження та пропозиції до Проекту постанови приймаються до 20 грудня 2015 року на поштову та електронну адреси Національного банку України.

  • Поштова адреса: 01601, м. Київ, вул. Інститутська, 9, Департамент платіжних систем.
  • Електронна адреса: 25PLAS@U0H0, Nina.Syvashenko@bank.gov.ua.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»