• Посилання скопійовано

Уточнено спектр операцій в іноземній валюті для фізичних осіб

НБУ уточнив спектр операцій із зарахування коштів в іноземній валюті на власні поточні рахунки фізичних осіб на території України

Уточнено спектр операцій в іноземній валюті для фізичних осіб

 Це передбачено у Постанові Правління НБУ від 08.12.2015 р. № 870 "Про внесення зміни до постанови Правління Національного банку України від 16 вересня 2013 року № 365".

Згідно із порядком, установленим Постановою №365, банк мав право зараховувати на поточний рахунок в іноземній валюті фізичної особи ті валютні кошти, які надходять з іншого власного рахунку цієї фізичної особи або вносяться готівкою власником цього рахунку. Крім того, як виняток дозволялося зараховувати такі валютні надходження як:

  • проценти, нараховані за залишком коштів на власному поточному або вкладному (депозитному) рахунках;
  • зарахування за казначейськими зобов'язаннями України та облігаціями внутрішньої державної позики;
  • надходження від купівлі-продажу, обміну іноземної валюти у випадках, установлених законодавством України, в тому числі нормативно-правовими актами Національного банку України;
  • валюта, одержана в порядку спадкування;
  • зарахування за договорами дарування;
  • в результаті повернення помилково перерахованих або надмірно сплачених коштів.

Постановою № 870 Національний банк роз'яснив, що до переліку дозволених зарахувань також належить і валюта, яка отримана клієнтом – фізичною особою внаслідок погашення іменних ощадних (депозитних) сертифікатів, номінованих в іноземній валюті, та процентів за ними.

Як і раніше, інші валютні надходження мають бути продані банком на міжбанківському валютному ринку, а гривневий еквівалент від продажу мав бути зарахований на поточний рахунок у національній валюті фізичної особи.

Постанова № 870 набуває чинності сьогодні, 10 грудня 2015 року.

На підставі: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»