• Посилання скопійовано

Нацбанк пом'якшив валютні обмеження для імпортерів

Національний банк України пом'якшив вимоги щодо обов’язкового продажу на міжбанківському валютному ринку надходжень кредитних коштів в іноземній валюті із-за меж України

Нацбанк пом'якшив валютні обмеження для імпортерів

Це передбачено Постановою Правління НБУ від 26.04.2016 р. №290 “Про внесення зміни до постанови Правління Національного банку України від 03 березня 2016 року № 140”.

Раніше вимога щодо обов’язкового продажу поширювалася, зокрема на кошти, отримані  резидентами-позичальниками у формі кредитів/позик в іноземній валюті від нерезидентів. Постановою № 290 Національний банк зробив виняток для окремої категорії кредитів.

Відтепер, українські компанії не будуть зобов’язані продавати на міжбанківському ринку іноземну валюту за кредитом, що надається іноземним банком на цілі оплати імпорту. Цей виняток стосуватиметься лише тих випадків, коли кредитні кошти будуть спрямовуватися  іноземним банком-кредитором безпосередньо на користь нерезидента-експортера, тобто, без їх зарахування на поточний рахунок резидента-позичальника в уповноваженому банку.

Реалізація Постанови, на думку НБУ, сприятиме збільшенню іноземного банківського кредитування реального сектору економіки України. 

Постанова набуває чинності з 29 квітня 2016 року і діє до 08 червня 2016 року включно.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»