• Посилання скопійовано

Нацбанк посилює захист користувачів послуг з приймання платежів готівкою

Відсьогодні банки повинні зазначати в квитанціях (чеках) інформацію щодо найменування комерційного агента та банку, від імені якого комерційний агент надає зазначені послуги

Нацбанк посилює захист користувачів послуг з приймання платежів готівкою

Зокрема, з 30 серпня 2016 року передбачено встановлення обов’язку комерційних агентів банків зазначати у касовому документі (квитанція/чек тощо), що видається платнику за результатами здійснення операції з приймання готівки для подальшого її переказу, інформацію щодо найменування комерційного агента та банку, від імені якого комерційний агент надає зазначені послуги.

Це дасть змогу забезпечити отримання користувачами послуги з приймання платежів готівкою інформації про надавача такої послуги та посилити захист їх прав та законних інтересів.

Такі нововведення описані у постанові Правління НБУ від 23.08.2013 р. №376 “Про внесення зміни до постанови Правління Національного банку України від 12.02.2013 № 42”.

Ця постанова спрямована на поліпшення порядку здійснення комерційними агентами банків операцій з приймання платежів готівкою.

Постанова вступає в дію 30 серпня 2016 року.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»