• Посилання скопійовано

Банки зможуть кредитувати у гривні під заставу валюти на рахунках клієнтів

Національний банк уможливив кредитування в гривні під заставу іноземної валюти на рахунках клієнтів в рамках чергового послаблення антикризових обмежень на валютному ринку

 Банки зможуть кредитувати у гривні під заставу валюти на рахунках клієнтів

Як повідомляють в НБУ, досі банкам було заборонено видавати клієнтам кредити в національній валюті  (у тому числі за відкритими кредитними лініями та шляхом пролонгації раніше наданих кредитів), якщо в забезпечення виконання зобов’язань за ними були надані майнові права на кошти в іноземній валюті, що розміщені на рахунках у банках. 

Національний банк вирішив дозволити видачу кредитів у таких випадках. Це, на думку Правління НБУ, сприятиме пожвавленню банківського кредитування.

Даний крок з валютної лібералізації передбачено постановою Правління Національного банку від 29.08.2017 року № 82 "Про внесення зміни до постанови Правління Національного банку України від 13 грудня 2016 року № 410". Він набирає чинності з 30 серпня 2017 року.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»