• Посилання скопійовано

Запропоновано змінити повноваження НБУ у частині запровадження строків розрахунків в інвалюті

У ВРУ зареєстровано законопроект щодо удосконалення порядку здійснення розрахунків в іноземній валюті з метою збільшення вітчизняного експорту

Запропоновано змінити повноваження НБУ у частині запровадження строків розрахунків в інвалюті

3 жовтня у Верховній Раді зареєстровано проект Закону №7155 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо удосконалення порядку здійснення розрахунків в іноземній валюті з метою збільшення вітчизняного експорту".

Законопроектом, зокрема, пропонується законодавчо обмежити строк запровадження Національним банком України вимоги щодо обов'язкового продажу надходжень в іноземній валюті та максимального строку розрахунків за експортно-імпортними операціями.

За наявності суттєвих ризиків, що загрожують фінансовій системі держави, пропонується надати право Правлінню НБУ на строк, що не перевищує 12 місяців протягом п’яти років:

  • запроваджувати вимогу щодо обов'язкового продажу частини надходжень в іноземній валюті
  • та/або вводити  максимальний строк розрахунків за експортно-імпортними операціями.

Вказані рішення зможуть набрати чинності лише після затвердження Радою Національного банку.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Верховна Рада України

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»