• Посилання скопійовано

Внесено зміни до порядку надходження коштів в інвалюті на поточні рахунки фізосіб

Нацбанк дозволив перераховувати на рахунок фізосіб кошти в інвалюті для відрядження за кордон

Внесено зміни до порядку надходження коштів в інвалюті на поточні рахунки фізосіб

Нацбанк постановою від 28.11.2017 р. № 120 вніс зміни до  постанови НБУ від 16.09.2013 р. № 365 "Про порядок надходження коштів в іноземній валюті на поточні рахунки фізичних осіб в межах України".

Нагадаємо, що згідно з п. 1 Постанови №365 надходження коштів в іноземній валюті в межах України на поточний рахунок в іноземній валюті фізичної особи (резидента або нерезидента) здійснюється виключно шляхом переказу коштів в іноземній валюті з іншого власного рахунку або шляхом унесення готівки власником рахунку.

Постановою №120 уточнено, що зазначена вимога не поширюється на операції з зарахування коштів для забезпечення витрат працівника на відрядження за кордон.

Постанова набрала чинності сьогодні, 30 листопада 2017 р. (з дня, наступного за днем її офіційного опублікування).

***

Нагадаємо, що 30 жовтня 2017 року набрала чинності Постанова НБУ від 25.10.2017 р. №106, якою внесено зміни до Інструкції про порядок відкриття, використання і закриття рахунків у національній та іноземних валютах. Таким чином, Нацбанк врегулював питання удосконалення режиму функціонування поточних рахунків клієнтів, зокрема, в частині виплат, пов’язаних з відрядженням. Докладніше про це читайте тут>>

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»