• Посилання скопійовано

НБУ у цьому році може скасувати обов'язковий продаж валютної виручки

Ця норма є обмежуючим чинником для експортерів української продукції і негативно впливає на збільшення обсягів експорту

НБУ у цьому році може скасувати обов'язковий продаж валютної виручки

Нацбанк може скасувати норму про обов'язковий продаж валютної виручки вже у цьому році. Про це 6 лютого під час зустрічі з однією з фракцій у парламенті заявив в. о. голови Нацбанку Яків Смолій, передає РБК-Україна.

"Наше завдання - скасувати обов'язковий продаж валютної виручки. Я думаю, в цьому році ми цього доб'ємося", - заявив Смолій.

Він зазначив, що ця норма є обмежуючим чинником для експортерів української продукції і негативно впливає на збільшення обсягів експорту.

Нагадаємо, у грудні минулого року НБУ послабив деякі з тимчасових обмежень на валютному ринку. зокрема, був скорочений обсяг обов'язкового продажу валютної виручки юрособами-експортерами продукції й послуг. Нацбанк знизив цей показник з 65% до 50%.

Крім того, регулятор підвищив максимальну суму продажу валюти населенню в день до 150 тис. гривень в еквіваленті. Досі населення мало можливість купувати валюту на суму не більше 12 тис. гривень в еквіваленті одній особі в день.

***

Читайте також: Спрощено умови проведення торгівлі іноземною валютою для банків та міжнародних фінансових організацій 

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»