• Посилання скопійовано

Україна приєднається до системи міжнародного депозитарію Clearstream у 2019 році

Нацбанк разом з Міжнародним центральним депозитарієм цінних паперів Clearstream, Групою Deutsche Börse докладають спільних зусиль для відкриття доступу для іноземних інвесторів до українських держцінних паперів через систему Clearstream

Україна приєднається до системи міжнародного депозитарію Clearstream у 2019 році

Нацбанк повідомляє, що він спільно з Міжнародним центральним депозитарієм цінних паперів Clearstream, Група Deutsche Börse докладають спільних зусиль для відкриття доступу для іноземних інвесторів до українських державних цінних паперів через систему Clearstream. Встановлення «лінку» з українським ринком (рахунку міжнародного депозитарію в депозитарії Національного банку) планується на перший квартал 2019 року.

Такий крок дозволить здійснювати розрахунки за всіма державними облігаціями в гривні через міжнародну систему Clearstream, збільшуючи ефективність розрахунків і водночас зменшуючи їхню вартість для інвесторів.

Очікується, що завдяки наданню доступу іноземним інвесторам до облігацій внутрішньої державної позики через Clearstream зросте попит на українські державні цінні папери, що сприятиме підвищенню їхньої ліквідності і привабливості на міжнародних ринках. Як наслідок, український Уряд отримає переваги від розширення кола джерел довгострокового фінансування та зниження вартості боргових коштів. До того ж, це сприятиме покращенню валютної структури державного боргу і трансмісійного механізму монетарної політики Національного банку, а також подальшому розвитку ринків капіталу України.

Голова Нацбанку Яків Смолій зазначив: «Створення можливості для проведення розрахунків за операціями з державними цінними паперами у гривні через систему Clearstream є значним кроком у перетворенні України на повноцінного учасника глобальних ринків капіталу. Інтеграція України до світової фінансової системи допоможе збільшити приплив іноземного капіталу до української економіки і посилити фінансову стабільність».

Виконавчий директор компанії Clearstream Banking S.A. Філіпп Сейлл зауважив: «Ми раді отримати доступ до українського ринку капіталу через нашого місцевого партнера, Національний банк України. Це є частиною нашої загальної стратегії в країнах колишнього СНД і Центральної Азії: ми під'єднуємо нові ринки капіталу цього регіону до нашої глобальної мережі. Це підвищує їхню привабливість для міжнародних інвесторів, формуючи ефективне і стабільне розрахунково-клірингове середовище».

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»