• Посилання скопійовано

Уряд затвердив декларацію транскордонного переміщення фізособами інвалюти

Відповідну постанову №203 Уряд прийняв 27 лютого 2019 року

Уряд затвердив декларацію транскордонного переміщення фізособами інвалюти

Урядовий портал розповідає, що Уряд затвердив форму бланка декларації транскордонного переміщення фізичними особами валютних цінностей.

З набранням чинності 07.02.2019 Закону України «Про валюту і валютні операції», в Україні почали діяти правила щодо руху грошових коштів, дзеркальні до правил, які діють в ЄС і за його межами та є невід’ємною частиною законодавства Євросоюзу щодо боротьби з відмиванням грошей та фінансуванням тероризму. Зокрема, ст. 8 Закону визначено, що транскордонне переміщення фізичними особами валютних цінностей у сумі, що дорівнює або перевищує еквівалент 10 тисяч євро, підлягає письмовому декларуванню центральному органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову і митну політику, у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України.

Постановою Уряду передбачені норми щодо особливостей декларування платіжних документів та цінних паперів (акцій, облігацій, купонів до них, векселів (тратт), боргових розписок, акредитивів, чеків, банківських наказів, депозитних сертифікатів, інших фінансових та банківських документів), виражених у валюті України, в іноземній валюті або банківських металах, відповідно до положень, встановлених Митним кодексом України. Також затверджено форму декларації транскордонного переміщення фізичними особами валютних цінностей та порядок її заповнення.

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»