• Посилання скопійовано

Максимальну суму платежу без ідентифікації клієнта пропонують збільшити до 25 тис. грн

У Верховній Раді зареєстровано законопроект №3686, яким пропонується збільшити максимальну суму грошового переказу з 5 до 25 тисяч гривень

Максимальну суму платежу без ідентифікації клієнта пропонують збільшити до 25 тис. грн

28 квітня 2020 року набрали чинності зміни до Закону «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення», відповідно до яких максимальний розмір готівкових переказів було зменшено з 15 000 до 5 000 гривень.

З цього часу анонімно не можна відправляти більше 5000 гривень без відкриття рахунку, поповнювати рахунки інших людей, поповнювати рахунки в платіжних терміналах на цю суму і платити за отримані товари або послуги. Наприклад, поповнити банківську картку готівкою в терміналі Приватбанку або Ощадбанку без використання власної картки можна тільки на суму до 5000 гривень. Так само поповнення готівкою своєї або чужої банківської картки в касі банку без пред’явлення паспорта обмежено лімітом в 5000 гривень. Найчастіше ідентифікація особистості відбувається за допомогою картки з введенням пін-коду, смс-повідомлення або документа, що посвідчує особу. 

На думку деяких нардепів зі "Слуги народу" це створило значні незручності для простих громадян України. З огляду на це, 18 червня  у Верховній Раді зареєстровано проект Закону №3686, яким пропонується збільшити максимальну суму грошового переказу з 5 до 25 тисяч гривень.

У разі прийняття Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»