• Посилання скопійовано

НБУ оновив переліки валют для встановлення офіційного курсу гривні

НБУ 28 квітня 2022 року оновив переліки валют, до яких встановлюється офіційний курс гривні. Зокрема, домініканський песо та новий тайванський долар включено до переліку

НБУ оновив переліки валют для встановлення офіційного курсу гривні

Національний банк України 28 квітня 2022 року оновив переліки валют, до яких встановлюється офіційний курс гривні. Зокрема: 

  • домініканський песо та новий тайванський долар включено до переліку іноземних валют, до яких визначається офіційний курс гривні один раз на місяць;
  • періодичність встановлення офіційного курсу гривні до азербайджанського маната змінено зі щомісячної на щоденну, а саудівського ріяла – зі щоденної на щомісячну.

Оновлення переліків зумовлене зміною обсягів товарообігу між Україною та відповідними країнами.

Інших змін у переліках валют та банківських металів, до яких встановлюється офіційний курс гривні, не відбулося.

У зв’язку зі зміною періодичності встановлення офіційного курсу гривні до азербайджанського маната та до саудівського ріяла Національний банк визначив такі особливості встановлення курсу до відповідних іноземних валют: 

  • офіційний курс гривні до азербайджанського маната, установлений Національним банком 31 березня 2022 року, діятиме до 28 квітня 2022 року (уключно);
  • офіційний курс гривні до саудівського ріяла, установлений Національним банком 27 квітня 2022 року, діятиме з 28 квітня до 30 квітня 2022 року (уключно).

Зміни до переліку валют затверджені наказом НБУ від 26.04.2022 р. №260-но «Про затвердження переліків іноземних валют та банківських металів», що набрав чинності 28 квітня 2022 року.

Особливості встановлення офіційного курсу гривні до валют визначені рішенням Правління НБУ від 27.04.2022 р. №202-рш «Про визначення особливостей встановлення офіційного курсу гривні до деяких іноземних валют», що набрало чинності 28 квітня 2022 року.

 

Довідково

Оновлення переліку валют, до яких встановлюється офіційний курс гривні, відбулося відповідно до Положення про встановлення офіційного курсу гривні до іноземних валют та розрахунку довідкового значення курсу гривні до долара США й облікової ціни банківських металів, затвердженого постановою Правління НБУ від 10.12.2019 р. №148, та до пунктів 13-3 та 13-4 постанови Правління НБУ від 24.02.2022 р. №18 «Про роботу банківської системи в період запровадження воєнного стану» (зі змінами).

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»