• Посилання скопійовано

Незабаром до кас банків надійде додатковий обсяг готівкової інвалюти

19 вересня втретє було проведено операції з системно важливими банками з обміну готівкової валюти на безготівкову. До обміну НБУ запропонував 100 млн дол. США та 100 млн євро

Незабаром до кас банків надійде додатковий обсяг готівкової інвалюти

Національний банк України і надалі вживає заходів для вирішення проблеми з тимчасовою нестачею готівкової валюти в касах окремих банків.

Сьогодні втретє було проведено операції з системно важливими банками з обміну готівкової валюти на безготівкову. До обміну НБУ запропонував 100 млн дол. США та 100 млн євро.

Результати операцій:

  • з обміну доларів США: участь взяли 11 із 14 системно важливих банків. Була затребувана майже вся сума;
  • з обміну євро: участь взяв один банк із 14 системно важливих, який обміняв 20 млн євро.

Готівкова іноземна валюта надійде до кас банків вже найближчими днями.

Звертаємо увагу, що підкріплення Національним банком кас банків готівковою валютою жодним чином не впливає на міжнародні резерви України.

Водночас це допомагає банкам задовольнити попит їхніх клієнтів на готівкову валюту, доки не будуть вирішені певні логістичні складнощі під час завезення банками готівкової валюти з-за кордону в умовах повномасштабної війни.

Національний банк готовий і надалі вживати заходів для остаточного вирішення проблеми тимчасової нестачі готівкової валюти.

***

Читайте також: Дефіциту валюти не буде: банки отримали від НБУ готівкові долари

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»