• Посилання скопійовано

Керівники банку можуть входити до складу керівних органів юросіб

Керівники банку можуть входити до складу керівних органів юросіб за умов їх обрання, відсутності відповідної посади у штатному розписі юросіб та у разі виконання ними своїх обов'язків без отримання будь-якої матдопомоги

Керівники банку можуть входити до складу керівних органів юросіб

Нацбанк у листі від 09.02.2015 р. №18-312/7938 нагадав, що голові, членам правління банку та головному бухгалтеру банку забороняється займати посади в інших юрособах, крім дочірніх підприємств.

Будь-яких виключень з цього правила Закон про банки не містить.

Разом з цим слід враховувати, що у законодавчих актах України визначення поняття "посада" закріплено лише у Законі "Про державну службу". Так, згідно із ст. 2 названого Закону під посадою мається на увазі визначена структурою і штатним розписом первинна структурна одиниця державного органу та його апарату, на яку покладено встановлене нормативними актами коло службових повноважень.

Застосовуючи аналогію закону, можна дійти висновку, що вищевказані обмеження розповсюджуються на посади в юрособах, які передбачені їх штатним розписом, та зайняття яких передбачає укладення трудових угод.

З огляду на це, на думку Нацбанку, керівники банку можуть входити до складу керівних органів громадських об'єднань (юросіб) за умов їх обрання (призначення), відсутності відповідної посади у штатному розписі громадських об'єднань та у разі виконання ними своїх обов'язків без отримання будь-якої матеріальної допомоги (громадських засадах).

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Фінанси і банки/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»