• Посилання скопійовано

Найбільша електронна платіжна система PayPal може прийти в Україну

В Україні створили робочу групу з представників НБУ і експертів Deloitte (Україна), яка розробляє дорожню карту, щоб усунути перешкоди приходу найбільшої електронної платіжної системи PayPal в Україну

Найбільша електронна платіжна система PayPal може прийти в Україну

В Україні створили робочу групу з представників НБУ і експертів Deloitte (Україна), яка розробляє дорожню карту, щоб усунути перешкоди приходу найбільшої електронної платіжної системи PayPal в Україну, розповів директор департаменту корпоративних фінансів компанії Deloitte Олексій Арістов.

«Створено робочу групу (до її складу входять представники НБУ. — Прим. ред.) за нашої участі, завдання якої підготувати дорожню карту і усунути існуючі перешкоди появі PayPal, або аналогічних сервісів, в Україні», — сказав Олексій Арістов.

За його словами, Deloitte вивчає юридичні питання і необхідність змін для гармонізації законодавства і підзаконних актів з відповідним регулюванням і директивами в країнах ЄС, практику роботи і взаємодії з регулятором подібних платіжних систем в інших країнах, вигоди як для економіки в цілому, так і для окремих галузей, а також супутні ризики і механізми управління ними.

Олексій Арістов стверджує, що компанія не переслідує комерційних інтересів у межах цієї цивільної ініціативи і не є офіційним консультантом, юристом або представником PayPal. 

«Усунення розривів і відставання порівняно з розвиненішими країнами, є однією з необхідних умов розвитку бізнес-клімату в Україні. Ми розглядаємо PayPal як деякий символ сприятливих змін у фінансово-технологічній інфраструктурі країни, що конкурує з іншими шанованими гравцями цього ринку у рамках рівних і прозорих правил», — сказав представник Deloitte. 

За результатами 2014 року PayPal обслуговував 162 мільйони активних рахунків в 203 країнах і забезпечив проведення розрахунків на суму більш як 200 мільярдів доларів.

Компанія PayPal також є посередником між продавцем і покупцем, забезпечуючи надійність оплати платіжними картами VISA, MasterCard, American Express та інших платіжних систем.

Джерело: Урядовий кур'єр

Рубрика: Фінанси і банки/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»