• Посилання скопійовано

Готівкові розрахунки між підприємствами через каси банків - без обмежень

Якщо одне підприємство розрахувалося за товари (послуги) з іншим підприємством готівкою в розмірі понад 10 тис. грн шляхом внесення цих коштів до каси банку, це не буде суперечити вимогам Нацбанку щодо граничних сум розрахунків готівкою

Готівкові  розрахунки між підприємствами через каси банків - без обмежень

Нацбанк у листі від 13.09.2016 р. № 50-0004/76522 нагадав, що Постановою №210 установлено граничні суми розрахунків готівкою, зокрема, підприємств (підприємців) між собою, у розмірі 10 000 гривень.

Підприємства (підприємці) здійснюють розрахунки готівкою між собою та/або з фізичними особами понад установлені граничні суми через банки або небанківські фінансові установи, які в установленому законодавством порядку отримали ліцензію на переказ коштів без відкриття рахунку, шляхом перерахування коштів з поточного рахунку на поточний рахунок або внесення коштів до банку для подальшого їх перерахування на поточні рахунки.

При цьому, якщо підприємства (підприємці) та фізособи здійснюють готівкові розрахунки без відкриття поточного рахунку шляхом унесення до банків готівки для подальшого її перерахування на рахунки інших підприємств (підприємців) або фізичних осіб, то такі розрахунки для платників коштів є готівковими, а для отримувачів коштів - безготівковими.

Отже, якщо, наприклад, одне підприємство розрахувалося за товари (послуги) з іншим підприємством  готівкою в розмірі 12000 грн шляхом внесення цих коштів до каси банку, це не буде суперечити вимогам нормативно-правових актів Нацбанку щодо граничних сум розрахунків готівкою.

Читайте також: Граничні суми готівкових розрахунків з фізособами: коли 10 000, а коли 150 000? 

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»