• Посилання скопійовано

Фінансовий комітет ВРУ рекомендує ухвалити за основу законопроект про переведення електронних грошей

Комітет з питань фінансової політики та банківської діяльності розглянув на проект Закону №5361 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо регулювання переказу коштів»

Фінансовий комітет ВРУ рекомендує ухвалити за основу законопроект про переведення електронних грошей

Комітет Верховної Ради України з питань фінансової політики і банківської діяльності на своєму засіданні прийняв рішення рекомендувати парламенту прийняти за основу проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо регулювання переказу коштів (№5361). Докладніше про цей законопроект читайте тут>>

Голова фінансового комітету Сергій Рибалка підкреслив, що кожен споживач банківських послуг розуміє важливість IT-технологій. За його словами, нові платіжні системи, програми та гаджети кардинально змінюють фінансову сферу, що дає шанс українським банкам бути лідерами в деяких напрямках обслуговування клієнтів. Керівник профільного парламентського комітету також зауважив, що під час доопрацювання документу, було взято за його головну мету відновлення довіри громадян, збільшення інвестицій у розвиток платіжного ринку України, а також зменшення концентрації електронних платіжних послуг у головних учасників ринку.

«Ми пропонуємо посилити кримінальну відповідальність за платіжні злочини і посягання шахраїв на гроші наших громадян. Під час доопрацювання документу ми передбачили відкриття рахунків учасниками ринку, які рівнозначні процедурам, які запроваджені в ЄС. Також визначили повноваження Національного банку щодо встановлення рівня статутного та власного капіталу, контролю обігу коштів отриманих постачальниками від користувачів. Окрім цього ми впорядкували процедури реєстрації суб’єктів ринку в Реєстрі платіжної інфраструктури», – повідомив Сергій Рибалка.

Представники Комітету також вирішили створити робочу групу за участі народних депутатів України – членів Комітету, Кабінету Міністрів, Національного банку, Генеральної прокуратури, Національної поліції, фахових асоціацій та експертів для доопрацювання цього законопроекту до другого читання.

Під час засідання також було прийнято рішення рекомендувати парламенту повернути Комітету з питань фінансової політики і банківської діяльності на доопрацювання з наступним поданням на повторне друге читання проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо регульованих ринків та деривативів (№3498).

Джерело: Верховна Рада України

Рубрика: Фінанси і банки/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»